dijous, 28 de maig del 2015

Bunyols de bacallà

                       
      Ingredients:
      200 grams de bacallà
      all i julivert ben trinxat
      1/4 de litre d'aigua
       125 grams de farina
      100 grams de mantega
       4 ous petits i un polsim de sal
       El bacallà s'esmicola en sec.Després es deixa una estona amb aigua i s'escorre be.

      Es prepara la pasta choux:

En una cassola es posa a calentar  l'aigua i la mantega feta a trossos, la sal i es va remenant fins que la mantega es desfaci, abans que l'aigua bulli. Tan aviat arrenqui el bull es tira la farina tota de cop i es remena amb un batedor enèrgicament uns moments i es continua remenant amb una espàtula de fusta, fins que quedi una pasta unida i compacta que es desprengui. .

Es treu del foc i s'afegeixen 2 ous sencers, anant trencant la pasta amb l'espàtula i remenant fins que quedi una pasta unida. Després s'hi posen els altres 2 ous i es treballa de la mateixa manera.

Aquesta pasta ha de quedar corretjosa de tal manera que, en agafar-la amb l'espàtula i deixant-la caure, li coste de baixar.
" Aquesta pasta es la de fer lioneses"
A la pasta s'afegeix el bacallà ben escorregut i l'all i juluvert. Es fregeix agafant la pasta a culleradetes en abundant oli ben calent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada