dimecres, 29 d’abril del 2015

ÀNEC AMB PERES

Ingredients per 4 persones:

- 1kg. d'anec.
- 4 peres blanquilles.
- 2 cebes.
- 2 tomàquets.
- 2 alls.
- Oli d'oliva.
- 2 dl. de vi ranci.
- Brou o aigua.
- 1 branca de canyella.
- 1 parell de carquinyolis o galletes maria.
- 1 grapat d'ametlles torrades.
- Sal.
- Pebre negre.


Pas a pas:

1.- Netegeu be l'ànec, desplomeu-lo sacarrimeu-lo i traieu-ne tots els canons.
2.- Talleu -lo a octaus o quarters i salpebreu-los.
3.- Enrossiu-los en una cassola amb raig d'oli d'oliva i reserveu-los.
4.- A la mateixa cassola amb menys greix feu un sofregit amb ceba trinxada ben petita.
5.- A continuació, afegiu-hi el tomaquet rallat i deixeu-ho confitar lentament.
6.- Fiqueu-hi de nou l'ànec, la branca de canyella i tireu-hi el vi ranci deixeu evaporar l'alcolcol.
7.- Cobriu-lo amb brou o aigua i feu-lo coure a foc lent perque la carn d'ànec es vagi entendrint.
8
.- Quan faltin 25 min, afegiu-hi les peres netes i pelades deixeu-ho fer xup- xup uns min més.
9.- Mentrestant feu una picada amb els alls,  les ametlles i els carquinyolis.
10.- Deixate-la amb el suc de la cocció i tireu-lo a la cassola.
11.- Proveu-ho de sal i pareu el foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada